Kysymyksiä JATTK:n jäsenyydestä

Kuulun liittoon, mistä saan jäsenmaksulaskun?


Koska olet kassamme jäsen liiton vakuuttamana, ota yhteys omaan liittoosi jäsenmaksulaskun saamiseksi. Kassan jäsenmaksu yleensä sisältyy liiton jäsenmaksuun. Kassa lähettää suoraan kassaan kuuluville jäsenilleen työttömyyskassan jäsenmaksulaskun.


Miksi teillä on halvempi jäsenmaksu kuin nykyisellä kassallani. Maksatteko pienempää päivärahaa?


Kassan jäsenmaksuun vaikuttaa mm. kassan jäsenistön työttömyysaste, koska pieni osa maksettavista päivärahoista katetaan kassan jäsenmaksulla. Kaikki kassat maksavat työttömyysetuutta työttömyysturvalakiin perustuen eli jäsenmaksun suuruudella ei ole vaikutusta maksettavaan etuuteen.


Olen opiskelija, voinko liittyä kassaanne?


Kassaamme on mahdollista liittyä, jos on työsuhteessa oleva palkansaaja. Palkattomalla vapaalla ollessasi (esim. opintovapaalla) et voi liittyä. Jos opintojen ohella käyt normaalisti töissä ja saat palkkaa, ei opiskelu ole este kassaamme liittymiselle.


En muista milloin olen liittynyt nykyiseen kassaanne. Miten täytän hakemuksessa kyseisen kohdan?


Edellisen kassan liittymispäivämäärä ei ole pakollinen, saamme tiedon tarvittaessa edellisestä kassasta. Voit jättää kohdan tyhjäksi.


Miten eroan edellisestä kassastani?


Jos täytät hakemuksessa olevan erovaltuutuskohdan, laitamme eroilmoituksen edelliseen kassaasi.


Minulla on toiminimi tai olen osakkaana puolisoni yrityksessä. Voinko liittyä kassaanne?


Jos pääasiallisesti olet muulla työnantajalla työsuhteessa oleva palkansaaja, ei toiminimi tai osakkuus puolisosi yrityksessä ole esteenä kassan jäsenyydelle.

Jos jäät työttömäksi tai haet lomautuksen takia päivärahaa, TE-toimisto tutkii onko kyseessä sivutoiminen vai päätoiminen yrittäjyys ja antaa siitä kassalle kassaa sitovan lausunnon.

Sivutoiminen yritystoiminta ei ole esteenä päivärahan saamiselle, mutta yritystoiminnasta saadut tulot vaikuttavat päivärahaan.


17.11.2017
eAsioinnissa on huoltokatko 19.11.2017 klo 0.00-02.00, jolloin se ei ole käytettävissä.